31 Jan 2012

Zarra Biskad

Biskad
salam sume... ok design biskad ni yg ready made atau reject design so cci jual... ^_^ so pada sesiapa yg nak beli ready made design leh tgk cni..  KLIK

pada zarra tq so much... ^_^

Budak Sekolah


kecik-kecik da kaple yer.... ^_^ muehhe....

30 Jan 2012

Header Ah Long

Header
salam sumer... ok design cci kali ni adalah...header.. kalo korang masih ingat... beliau adalah pemenang bertuah cci iaitu segmen Siapakah Nama Saya? dan Nama yang cci pilih adalah Cherry... ^_^ cute kan nama tu... tq along... dan inilah hadiahnye buat Along... ^_^ dan happy bila Along ske Header ni... tq..

Special Entry: Cenderahati untuk Dijual

Salam semua... ni adalah stiky note (kertas kuning) scroll ke bawah tuk entry yg terbaru ^_^





da siap print.. cantik tau warna dia...puas hati sesangat... ^_^ nak tgk lagi..
leh klik Cni
::TERJAH::

Pada yang berminat nak jadi member cci anda boleh beli Member Card ni dari cci 
ID Card / Member Card
Front Side
RM15 (Tanpa Postage)


Back Side


Mouse Pad RM35 (tanpa postage) 

Car Sign RM25 (tanpa postage)
Mug RM30 (tanpa postage)
Kartun Leh pilih dr blog ni http://ccicutedollylicious.blogspot.com/ dan perkataan boleh request






Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya: 0125453660 (ina)
atau email saya ke ccicutewm@gmail.com

Cara pembayaran boleh bank in ke acc saya:
Maybank

29 Jan 2012

sweetmama

watermark

free watermark tuk beliau
salam semua... design kali ni adalah watermark ditempah oleh sweetmama...dimana beliau mahukan dolly dan bunga daisy... ^_^ terima kasih bebanyak... ^_^

28 Jan 2012

Header sponsor


salam semua... ok..kat atas tu header sponsor dr cci.. ^_^ untuk contest Ninie... camne ok x...pada yang berminat nak tempah header seperti diatas boleh tempah pada cci... murah jerk hanya RM30 sahaja ^_^ jom join contest Ninie banyak sponsor dan hadiah yang best-best tau... 

24 Jan 2012

Zarini Header

Header Zarini
salam semua... ok...korang nampak x header kat atas tu... ^_^ sume puple kan.. ^_^ ehehhe... ok..header ni ditempah oleh Zairini.. rakan dr WLA di mana beliau sangat kreatif melukir potrait dan vector kalo x caya korang leh tgk blog beliau nnti k...

Ok beliau mahukan header yang bertemakan 1 family iaitu 1 doll lady dan 3 kanak2 yang nakal... ^_^ so camne ok x.. ^_^ tq zarini.. tq bebanyak... ^_^

23 Jan 2012

Segmen : Adore Your Arts Part II



Tamat sudah segmen Adore Your Arts Part I.Gambar gambar sedang dinilai oleh ahli ahli juri terhebat di WLA[WeLoveArts].Markah akan dikira dan Fiza akan umumkan para pemenang a.s.a.p.Kini Part II pulak,Masih menggunakan rules yang sama tapi hadiahnya berbeza dan penyumbang seni juga adalah orang yang berbeza.

Untuk Part II ni,penyumbang pertama adalah Adam pengetua WLA.Dari segi bakat,memang tak perlu cerita panjanglah.Dia memang berbakat besar dalam seni.Macam macam dia tahu dan dia tak pernah kedekut ilmu.Kadang kadang masa membataskan aktiviti seni dia.Tapi dia masih boleh menghasilkan seni yang superb macam Vector/doodle/photo effect/3D graphic dan macam macam lagi.

Ini sumbangan adam untuk minggu ni,vector cartoon.Kalau nak tengok tutorial dan hasil seni adam boleh pergi ke >>Blog Adam

Kedua pulak,Mar yang misteri suatu ketika dulu.Sekarang dah tak misteri lagi,adakah Mar telah bukak topeng kesayangannya?Kalau nak tahu..korang kene terjah blog Mar nanti ye.Mar mula menvector akibat pengaruh penvector di WLA.Salah satu hasilnya seperti kat bawah ni dan akan menjadi penyumbang vector untuk minggu ni.

Walaupun dulunya Mar ni misteri tapi dia sangat peramah orangnya.^__^Selain berseni mar jugak ada share macam macam application untuk smartphone android.Apa kata terus terjah >>Blog Mar

Yang ketiga untuk minggu ni adalah Colattachoc Inaleesya Cci yang memang terkenal dengan dolly nye yang comel loteh tu kan.FYI,CCI ada buat tempahan bizkad/doodle/banner dan lain lain.Kalau nak tempah,bolehlah roger roger CCI.Jangan risau,CCI peramah orang nya.Hasilnya gerenti memuaskan korang punya.Sumbangan CCI minggu ni adalah dolly comel macam kat bawah ni.

Semua hasil kerja CCI di daftarkan atas hak cipta terpelihara CCI.So,korang tak boleh nak simply tiru,cetak atau amik hasil kerja dia.Kalau nak boleh order.Kalau nak FREE,kene join segmen ni lah.Best kan?Apa kata jengah dulu ke >>Blog CCI

Akhir sekali adalah Fahmi Mahat,Sifu flash Fiza ni.Sangat pemurah bagi ilmu,tanya lah apa saje..gerenti dia jawab punya.Flash tu mainan dia je tau..kira memang pakar flash lah ni.Ramai blogger tempah header dan banner flash kat Fahmi ni.

Selain header flash,Fahmi jugak pakar menvector dan boleh juga hasilkan seni yang lain.Kalau dah nama pencinta seni mesti macam macam boleh kan.So,Fahmi akan sumbangkan flash header untuk minggu ni.Contoh macam kat bawah ni




Kalau nak header flash FREE,kenalah join segmen ni okay ^__^ .Kalau ada yang nak order boleh ke >>Blog Fahmi Mahat

Rasa teruja tak dengan sumbangan kat atas tu semua.Minggu ni menawarkan vector cartoon/vector potrait/dolly dan flash header.Kalau korang nak salah satu di atas,korang joinlah segmen yang best dan berbaloi baloi ni.Tak dapat kat mana mana kedai okay.^___^.

Kepada mereka yang dah join Part I,boleh join lagi Part II ni dan berikutnya.Kepada yang belum join.Jomlah join.Syarat pun mudah je..


Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part II"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkanhttp:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
nak tgk contoh entry dan gambar>>click here
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.


Tempoh segmen

23Jan 2012>>>29Jan 2012[jam 11:59pm]




notapink : Buat masa sekarang adam sedang bz dan agak kurang sihat.In case kalau adam tak dapat nak join,Fiza akan gantikan tempat adam untuk buat vector untuk pemenang.Harap Maklum


GOOD LUCK!

22 Jan 2012

Lela Nin

depan


belakang
salam semua.... ^_^
rindu le kat korang...muehehe.... ^_^ cam lama plak x update blog ni...asik bz ngan second blog jerk... senang2 jenguk le situ k.. ^_^ mcm2 ado... :P

Eh2.... cci terus nak cites pasal design je lah....ok2.. design kali ni ditempah oleh Lela Nin beliau jual kek, puding, cup cake dan mcm2 lagi lah... cantik2 jerk beliau wat tau... ^_^ beliau mahukan design bertemakan pink dan white.... so cci gabungkan 2 warna tu agar nampak lebih sweet dan ceria supaya ape yg sepatutnyer x tenggelam... ^_^ cci letakkan background polkadot dan lace.. ^_^... k tq bebanyak sebab sudi tempah dari cci... ^_^

17 Jan 2012

Dodoi Annakku Enterprise

Watermark

Free Watermark Tuk beliau
salam sume... design kali ni adalah watermark tuk Dodo Anakku Enterprise...beliau mahukan baby tidur atas bula..muehehe... cute kan... ^_^ idea dr owner tu sendiri.... cci just lukis balik jerk.. ^_^ tq so much..

16 Jan 2012

@TAHNIAH BUAT ANDA@



TAHNIAH KEPADA along kerana anda terpilih ^_^
nama pilihan cci adalah CHERRY
TAHNIAH SEKALI LAGI
cci terpaut dengan nama cherry sbb cci rasa amat sesuai sangat dengan dolly cci yang berbaju merah, rupa dan bajunyer sekang..

nama yang diberi telah terpilih oleh cci untuk diletakkan pada dolly cci yang selama ni tidak bernama...kesiankan.... tq pada semua yang join segmen cci..anda semua bertuah kerana dapat memikirkan nama-nama dimana kesemuanye cute-cute belaka. tq pada semua....tq sesangat...

Segmen Siapakah Nama Saya?

entry kertas kuning (scroll ke bawah untuk entry yang terbaru)
http://i1194.photobucket.com/albums/aa372/colattachoc/segmen.png
Dengan membaca Bismillah dan Assalamualaikum...

Buat entry yang pertama pada 1.1.2012 atau 1hb Januari, 2012 cci ingin adakan satu segmen untuk memilih nama yang sesuai untuk doll cci ni.... sbb doll cci yang kat banner tu masih lagi tiada nama setelah ia wujud di entry-entry yg lepas...kesiankan...da la tiada surat beranak... nama pula tiada...alahaaaii.....jadi cci nak minta tolong korang berikan satu nama yang sesuai ngan ciri-cirinya dolly yg kat banner tu.... jom join.. ^_^

Tarikh Mula: 1hb Januari, 2012 
Tarikh Tutup: 16 hb Januari, 2012 (tepat jam 9.00PAGI)

Syarat-syarat:-

1. tak perlu follow blog cci atau like fb cci.
2. wajib buat 1 entry tentang "Segmen Siapakah Nama Saya?" letak banner tu skali ek.. ^_^
3. backlinkkan entry tersebut dan komen di entry cni... tidak diterima kalo komen di entry yang lain ^_^
4. pilih 1 nama yang sesuai dengan ciri-ciri yang ade pada doll cci yg kat banner tu.
5. tag 2 orang tentang segmen ni ek... ^_^ jgn lp g tau kengkawan skali.. ^_^

itu jer.... x ssh pon.. muehehe....

Hadiah:- 
hanya 1 pemenang akan dipilih iaitu nama yang diberikan akan cci gunakan dan blog dia akan direview selama sebulan di blog cci ^_^ dan percuma header dr cci.. ^_^

15 Jan 2012

Link dan Nama " Segmen Siapakah Nama Saya"

Salam sume... ok berikut adalah Bakal jadi Nama dolly cci dan link-link yang join segmen cci... tq so much... ^_^ sbab sudi support segmen cci ni..tq so much.. ^_^

Nama Dolly -Kawaiimusume-

Nama Dolly -Hazel Dolly-

Nama Dolly -CIK RED RIBBON BLOSSOM -


Nama Dolly -Cherry-

Nama Dolly -Dulcis-

Nama Dolly - Cici @ Chi chi-

Nama Dolly -Si Merah Lentik-

Nama Dolly -red cutey dolly-

Nama Dolly -Cute Mia-

Nama Dolly -Molly-

Nama Dolly -Little Red Rara-

Nama Dolly -Chibi Cici Chan-

Nama Dolly -Red Liliy-

Nama Dolly -Little Red Cci-

Nama Dolly -Nomi-

Nama Dolly -Che Che-

Nama Dolly -Damia-


Nama Dolly  -Cik Merah Silu-

Nama Dolly -Chubby-

so siapakah bakal jadi pemenangnyer... kita tunggu esok... ^_^

JOM JOIN:- ADORE YOUR ARTS (PART1)


Salam sume... nampak x banner tu.. ^_^ cci nak war-warkan segmen ni..hope korang leh join..rugi x join k.. ^_^ ni cci copy paste syarat-syaratnyer dari blog fiza


Tujuan utama segmen ni untuk memperkenalkan/mempromote ahli ahli seni group WLA [WeLoveArts] di samping memperkembangkan bakat yang ada. Dan diharapkan mendapat sokongan dari korang semua.Yang menariknya segmen ni menggabungkan pelbagaikan jenis arts yang akan dijadikan sebagai hadiah kepada blogger yang bertuah.

Ada vector potrait,vector cartoon,karikatur potrait,header flash,doodle,dolly,doodle BFF,vector T shirt dan macam macam lagi.Penyumbang untuk minggu pertama ni adalah Nurdani master of excel.Sumbangan dani adalah  karikatur macam kat bawah ni.
Dani menghasilkan seni nya hanya dengan gunakan microsoft excel.Hebat tak hebat tu??Mestilah hebat! Kalau nak belajar seni guna excel,boleh ke blog Dani.Dani jugak ada mengambil tempahan doodle,vector dan karikatur.Nak tengok hasil seni dani click sini>>Blog Nurdani

Pencinta seni ke-2 adalah DiDi merupakan orang kuat Group WLA[WeLoveArts].Sumbangan DiDi untuk minggu ni adalah vector potrait macam kat bawah ni.
DiDi memang berbakat buat vector gunakan Adobe Illustrator dan Adobe Photoshop untuk hasilkan vector kat atas ni.Kemas dan  menarik! Didi juga meminati photography.Kalau nak tengok hasil kerja DD boleh ke tumblr Didi dan boleh tanya apa apa tentang seni pada DiDi.Memang tak kedekut ilmu.Kenali DiDi>>tumblr DiDi

Yang ketiga pulak,Azhunk yang masih bersekolah tapi hebat dalam seni ni.Hebat dalam menvector,mendoodle dan mendesign blog template.Apa yang nak disumbangkan dalam segmen untuk minggu ni adalah doodle BFF ni.

Budak sekolah zaman sekarang dah pandai explore photoshop dah kira hebat tu.Kalau nak tengok hasil kerja dia yang lain.Korang boleh terjah blog Azhunk.Click sini>>Blog Azhunk

Yang terakhir menyumbangkan hasil seni adalah Fiza sendiri.Korang sedia maklum yang Fiza sekarang dok menvector je kan.So,Fiza akan sumbangkan vector untuk segmen ni.Dan ini salah satu hasil kerja Fiza.
Dah kenali pencinta seni yang hebat hebat ni.Korang kenalah bagi sokongan dengan join segmen ni bagi menaikkan semangat kami dalam menghasilkan kerya seni ni.Kalau korang mahukan vector,karikatur dan doodle gambar korang.Korang kenalah join Segmen ni.Apa yang perlu korang buat mudah je.

Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part I"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkanhttp:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
15Jan 2012>>>22Jan 2012[jam 11:59pm]

10 Jan 2012

Massara Delights

Bunting

watermark

Logo

salam sume...design kali ni cci terima dari massara delights.. beliau mahukan bunting, logo dan watermark..yang bertemakan hijau dan biru... tuk dolly cci warnakan ngan kuning..kang kalo sewarna jerk sume terus tenggelam dolly cci yg cung tu..muehehe.. ^_^ tq bebanyak ek.. ^_^

Alya

Biskad
salam sume...sehat ker.... eheh...cci hrp korang sehat la ek.. ^_^

ok..design kali ni ditempah oleh Alya tuk biz coklat beliau. Beliau mahukan biskad bertemakan unggu dan hijau.... ^_^ cantik x... eheh...

tq so much yer Alya.. ^_^

Prudential Assurance

Front Side
Back Side

salam sume... ^_^

ok..design kali ni adalah kad harijadi di tempah oleh wakil Prudential Assurance tuk kastemer beliau...wahh..sweetkan.. ^_^ hargailah pelanggan anda.. ^_^ design ni x ssh..sbb kebanyakkan cci guna yg ready made jerk.. ^_^

tq..tq.. so much

8 Jan 2012

Yusnisah




salam sume.. ^_^ kali ni design ditempah oleh yusnisah...sebelum ni beliau ade tmpah template tau...ingat x..ingat x..kalo x ingat klik cni dan beliau mahu design yg sm tuk biskad beliau.. tq yus... tq so much

DJ Bakery

Biskad
salam sume....korang sehat ker... ok..cci pon x mo citer panjang..design kali ni adalah dr design ready made mmg ceria meria dibeli oleh Nor aka DJ Bakery.. tq so much.. ^_^

7 Jan 2012

Tahniah Buat Syira

cute header dia kan.. ^_^ orgnyer pon comey jerk...

Tahniah anda folower cci yang ke 700
dolly tuk syira
salam semua dan pekabar... ^_^ ok2...entry harini pasal folower cci yg ke 700 x bnyk mana pon..ckit jerk... ^_^ cuma cci rasa bertuah dan terima kasih pd sume yang sudi jd folower cci selama ni..tq so much... ^_^ dan dolly diatas tu cci wat khas tuk syira..hope ske la ek.. ^_^

meh kita review ckit pasal blog beliau... beliau berasal dr Perak...wahh...senegeri la kita..ateyy... idok ler teman tawu....udoh bukok belog baru teman tawu pasei yong ni orang peyghok...muehehe... ^_^ dan banyak tips-tips tentang cinta, keagunganNya, resepi..banyak lg lah... ^_^ so tunggu ape lagi...jom tgk..

4 Jan 2012

chocDotcom

watermark

free watermark tuk beliau
salam sume....korang pekabar... ^_^ ok design kali ni ditempah oleh chocodotcom beliau mahukan watermark coklat ibarat bunga di dahan.. :P da kalerpull....tq so much,, ^_^

3 Jan 2012

ccicutedollylicious

Full template

Header

Badge

Signature
salam sume..haa...ok x design kat atas tu..mueheh.. 100% design dr cci... dan kerjasama ngan are rif.. design kali ni cci wat tuk blog ke 2 cci... iaitu ccicutedollylicious yang bertemakan merah hati dan dolly... mulai hari ini...semua citer tentang dolly atau feebies cci akan updated disini...sbb x mo campur ngan blog bisness design cci sekang ni.. ^_^ so ape pendapat korang ok ke??

untuk are rif tq so much... ^_^ jom terjah beliau

::TERJAH:: (blog are rif)

jgn lp terjah blog dolly cci gak jom

Qulaan Chocolicious

biskad aka bisness kad
salam sume....biskad kali ni cci design yang simple jerk...sbb tuanpunyanyer nak simple2 jerk..muehehe...design ni paling mudah dan cepat jerk cci wat... sbb guna coklat yg ready made jerk..muehehe...tema pink dan yeloww....sweet jer kan..cam coklat gak...ngapp... habis sume..hahaha...
biskad ni ditempah oleh muniratul..beliau ni jual coklat tau..so sapa yang yg tempah coklat tu leh ar tempah pada beliau..jom terjah

1 Jan 2012

Salina

Biskad
salam semua... ^_^ design kali ni adalah tempahan dari kak Salina....beliau mahukan biskad yang bertemakan hijau epal dan kuning.... pertama kali rsnya cci wat kale camni... ^_^ warna yg begitu berani... ^_^ beliau ni jual coklat tau..so pada sesiapa yang nak tempah coklat tu leh la terjah ke blog beliau...jom terjah

 

Copyright © 2013 Reserved to Ccicute Design (owner)
Design by Ccicute Design