16 Jul 2012

TUTORIAL: Cara-cara hendak letak Watermark

hai sume... ok kat sini cci nak buat 1 tutor dimana kalo korang x nak watermark korang senget, kemek, atau x cantik korang leh guna kaedah ni dlm photoscapes.. sebelum tu korang kene la donload photoscapes  klik sini http://photoscape.en.softonic.com/download

No.1

bila da download... korang klik... dia akan keluar macam kat atas tu...



No.2
lepas tu korang pilih EDITOR mcm yang cci tunjukkan kat atas tu... ^_^




No. 3
Lepas tu dia akan keluar macam kat atas tu.. kosong je kan... korang pegi ke SEBELAH KIRI korang.. dan pilih gambar yg korang nak letakkan watermark tu nanti. Da jumpa korang klik salah satu gambar yang ade kat situ



No.4
dan keluarlah gambar yg korang nak letakkan watermark tu nanti.. macam kat atas tu. Lepas tu koranng pilih OBJECT  seperti gambar di bawah ni..


No. 5
Nampak x  Gambar kat atas tu.. yang ade gambar cam bukit kale HIJAU  tu.. korang klik.. kalo x jumpa jugak.. korang bawa cursor korang dan dia akan kuar kat situ PHOTO  ..


No. 6
bila korang klik dia akan keluar macam gambar kat atas tu...



No. 7
dan KLIK PHOTO



No. 8
Bila da klik dia akan keluar 1 kotak macam kat atas tu.. lepas tu korang cari dimana tempat yang korang simpan watermark korang tu.. bila da jumpa korang klik dan OPEN 




No. 9
Bila da klik OPEN dia akan keluar 1 kotak mcm kat atas tu...




No. 10
 Lepas tu korang ejas watermark korang supaya terang atau kabur (di OPACITY)



No.11
da ejas korang leh tarik watermark korang tu di bahagian mana-mana yang korang suke




No. 12
da siap ejas korang boleh la savekan GAMBAR tu..




No. 13.
Bila da save dia akan keluar 1 lagi kotak dan korang boleh pilih  save as atau save sahaja





No. 14
bila korang da save akan keluar lagi 1 kotak tuk kualiti gambar tersebut. Jadi korang boleh pilih Maksima sampai habis...



No. 15
Da siap pooooonn.... ok tu sahaja yang boleh cci tolong.... jika ade yang x fhm korang boleh tanya.. tq.. ^_^










5 dolly comey:

#ciksuzlin berkata...

Kita tak ada watermark cantik (T__________T)

Azhafizah Md Nor berkata...

yeay..berguna tuto ni.mudah guna photoscape juga.^__^

Rohani Hashim berkata...

Nak tanya,masih bukak order lagi tak utk watermark. Boleh tak mail kt akak di rohani.bt.hashim@gmail.com akak guna phone ni xjumpa mail awk. Akak nk order watermark.

Outbound di malang berkata...

salam kenal ... nice blog !
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

cinda berkata...

huhuhu..lambat nak tangkap..anyway thank adik comel

 

Copyright © 2013 Reserved to Ccicute Design (owner)
Design by Ccicute Design