29 Dis 2011

!!PERINGATAN AMARAN KERAS!!

TIDAK DIBENARKAN SAMA SKALI MENGUNAKAN ATAU MENCETAK SEMULA GAMBAR , WATERMARK DAN SEBARANG KANDUNGAN DIDALAM BLOG INI TANPA KEBENARAN CCI DAN TUAN PUNYA WATERMARK DAN GAMBAR. Design tersebut adalah hakmilik cipta terpelihara oleh saya sahaja tidak dibenarkan mengubah, tekap atau lukis semula artwork design - design yang ada di dalam blog ini  begitu juga coding-coding yang ada..pls...JANGAN VIEW SOURCE BLOG SAYA...dan saya juga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang iaitu saman akan dikeluarkan pada pihak yang tidak bertanggungjawap. So jangan sekali-kali anda cuba. 
Perniagaan ini didaftarkan dibawah Akta Pendaftaran Peniagaan 1956 iaitu Ccicute Design (No Pendaftaran: IP0357198-D)
sebarang pertanyaan boleh email saya di: ccicutewm@gmail.com

Sekian, terima kasih

11 dolly comey:

CikAnyss' :O berkata...

oh yee , cci , anys tak tahu macam mana anys nak gtaw dekat cci , dolly tu anys tak tekap atau copy lansung . anys buat sendiri guna illustrator , anys buat sendiri mata, mulut,baju semua tu , cuma anys suka dgn kedudukan dolly tu , sebab tu anys jadikan sumber idea . dan kebetulan blog anys pink , anys pon buat macam cci tudung di ada bunga2 macam tu , anys tak tekap pon ,.anys xreti semua tu , anys baru belajar ja semua ni . oh yea , kalau cci nak anys tukarkan dolly tu, anys akan tukar , tapi anys memerlukan masa untuk menghasilkan yang baru , anys ambil masa seminggu utk siapkan dolly tu . dan hanya guna bebrapa hari di header tu :( harap maaf jika cci tak suka dengan dolly yang seakan2 serupa dgn cci tu , tapi bg anys xsama pun , dolly cci jauh lebih cantik dan sempurna :) . anys minta maap ye sebab cci marah , anys akan cuba ubah . cuma anys nak pertahankan dekat sini , anys tidak crop , tidak tekap, tidak scan , tidak apa2 lah , kecuali idea kedudukan doll tu ,... tolong la jangan salah paham , dengan kritikan2 blogger yang dtg , they said i'm cropping ur doll, please , i am very regret to see ur doll, i dont know , the idea make me worse like this . salam :)

keri ikhwan berkata...

marah tuu... hehe... hormati hak orng lain, jika mahu orng hormat hak kita... dilarang meniru dlm exam... *mengarut dh ni

Azhafizah[フィザ] berkata...

jgn risau kak..itu hak cipta terpelihara hasil kerja akak..kalau ada yang copycat.boleh amek tindakan..sabar ye kak.fiza pun pernah kena..file asal fiza delete dah upload baru..musnah habis blog yg copy tu..sampai sekarang xde maaf dari die..kecewa ade org camni..tak pernah rase bersalah.

CikAnyss' :O berkata...

cci , cci tahu x , tu adalah first dolly anys guna illustrator , anys harap cci paham , anys buat dolly cci tu sebagai alat untuk membantu anys jugak , anys ingat cci xde la marah2 gini2 , sebab ri tu kita ada contact dekat fb kan ,, tapi xpe lah cci , anys minta maap , anys dah buang doll tu dari header anys ,. kita tak bermusuh kan ? oh yaa , anys harap cci xde la sebar2 benda ni , kita boleh selesai secara elok kan , tapi ramai blogger post dekat cbox anys , cakap anys macam2, anys terus terang dgn cci , anys rasa sedih frust sgt .. cci boleh bincang elok2 dgn anys , knpa cci sebarkan dengan semua orang , bukan sorg dua cci yang post dekat cbox anys , anys xleh sabar lagi kalau lagi ramai yang post bukan2,anys buat doll tu sendiri , , anys tak tahu pulak , dengan dapatkan idea dari situ dikira bersalah , dan kalau cci bgtaw , salah dan cci tak suka , awal2 lagi anys dah remove , sebab anys xmaw cari pasal , tapi sekarang , dah ramai yang cari pasal dengan anys sebab doll tu , dan blogger tu pulak anys kenal , dia ja tak kenal anys .. sorry again cci , hope cci boleh betulkan dekat org yang cci bgtaw tu , hope cci boleh bgtaw kejadian yang sebenar , anys hnya melukis doodle berpandu idea cci , bukan copy, bukan trace, bukan tekap , just the idea, did the idea come from Allah ? Subhanallah , anys minta maap sekali lagi ,:(

CikAnyss' :O berkata...

akak terkilan ke , anys tak sengaja buat akak terkilan , sorry kak , anys tak tahu ianya salah , anys baru nak berjinak2 dalam dunia art ni ,.bukan rezeki anys kot ,. mungkin salah anys jugak.. tapi anys betul2 tak tahu ia salah kak , xpe lah kak , biarlah diorang nak kata apa pun , nak benci anys ka , anys terima seadanya , dah dorang benci, benci dah . anys dah buang doll tu, anys harap benda ni tak kan berlanjutan ,. kenapa la akak x terus terang dengan anys terus dari awal , kenpa mesti disebar2kan , tu ja , anys sedih sangat2 . dah hilang mood nak blogging , nak blogwalking, doodling semua , serius. tapi xpe lah , biasa lah blogging harus kuat . anys xsengaja ye kak , anys minta maap. . :) anys harap dapat betulkan keadaan dekat semua orang , tapi tak boleh .. anys cuma boleh betulkan dekat kak . .

Ah Long berkata...

Support jangan copy cat design kak saya hehe.

CikAnyss' :O berkata...

baik akak :) anys bukan kata akak yang fitnah ,.. akak jangan slah phm eh , . sebab akak tak tudoh anys ambil hasil kerja akak . akak tahu keadaan yang sebenar :)

Cik Cempaka berkata...

sabarr..diorang nieh..hurm x bleh nak cakap aper dah

keri ikhwan berkata...

relax .. cool ... rasanya anyss pn mmng xde niat nk copy ape... semua ni mngkin secara x sengaja.. lgpun cci pnya mmng jauh lg cantik, takkn sama la punye klu sesape nk tiru pun... cuma mngkin len kali kita perlu berhati2 bla nk buat sesuatu yg mngkin akn mnyebabkn orng rasa tak suka. sbb x semua orng tahu dan fahm ttg perkara ni.
Anyss pn dh minta maaf n buang dudel tu. klu pnjgkan hal ni pun masing2 akn rasa kurng gembira.
ade orng admire hasil krja cci, mknanya hsil cci diterima n disukai ramai... jka diambl dr sudut positifnya kan? :)
Klu Anyss suke ngn dudel cci mngkin bleh ambik kt ruangan freebies, yg tu blehla wat sbg rujukan ntuk lukis dudel.. :D

CikAnyss' :O berkata...

yes cci , i lep you !! anys dah senyum , cci pulak , senyummmm .. hehe .. thanks utk tawaran tu ye , anys akan ambil kesempatan banyak2 utk tanya cci nanti , sekarang belom tiba mood utk lukis2 tu :( huhu , tapi xpe , lepas ni anys tnya , cci mesti ajar taw ..*gurau..huhu , ye la anys xpndai sgt AI ni ..but akan belajar setapak demi setapak .. cci , anys da maapkan la , cuma anys nak tahu jugak siapa anon tu n sapa hacker tu , tu jee .. mereka yang byk melukakan hati anys ,:)

dah terima kasih ikhwan :)

CikAnyss' :O berkata...

cci , yeke .. xpe lah .. xd la anys nak tahu ja siapa gerangan tu , tapi xpe lahh . biarkan je .. . :)

 

Copyright © 2013 Reserved to Ccicute Design (owner)
Design by Ccicute Design